Hoge bloeddruk (hypertensie)

Hoge bloeddruk (hypertensie)

Bij 90 tot 95% van de mensen, die een hoge bloeddruk hebben is de oorzaak niet bekend. Als er al een oorzaak gevonden wordt, is dat meestal een aandoening van de nieren. Daarnaast zijn er nog een aantal veel minder bekende ziektes. waarbij een hoge bloeddruk optreedt.

Wel is het waarschijnlijk dat een aantal factoren de kans op een hoge bloeddruk vergroten. Roken, alcohol, hoog gewicht, te weinig beweging en waarschijnlijk ook onze voeding, waarin relatief veel natrium (natrium chloride is keukenzout) voorkomt. Vandaar de vroegere zoutarme diëten. Helaas bleken deze veel minder effect te hebben dan gehoopt werd.

Op het ogenblik ligt de nadruk op onderdrukken van de hoge bloeddruk met medicijnen. Deze werken meestal op de nieren en een aantal ook rechtstreeks op onze hart en bloedvaten. Dit is natuurlijk niet de oorzaak aanpakken, want met de nieren, hart en bloedvaten is meestal niets aan de hand,

De andere aanpak is afvallen, meer bewegen etc. Dit is vanzelfsprekend een betere aanpak, want de bijwerkingen, die medicijnen nu eenmaal hebben, zien we hierbij niet. Maar helaas werkt ook deze aanpak vaak niet voldoende.

Toch blijken veel mensen achterliggende problemen te hebben, waardoor een hoge bloeddruk kan ontstaan. Echter dit zijn vaak problemen waar de gewone geneeskunde niets mee kan en de oplossing is vaak “Je moet er mee leren leven”.

Gelukkig kan de homeopathie hier vaak wel helpen. Een drietal voorbeelden uit de praktijk.

Voorbeeld 1 uit de praktijk
Een vrouw van 54 jaar komt met eczeem aan de haargrens, heftige opvliegers en tintelelende vingertoppen ’s nachts. Ze is dan erg heet, zweet en voelt zich letterlijk hyper en ze zegt dat zo een eind zou kunnen hardlopen. Met name de laatste klachten hebben te maken met een hoge bloeddruk.

En van haar grote problemen in haar leven is haar moeder, die alle aandacht vraagt en veel klaagt. Iets anders wat in het verleden speelde was dat ze ook altijd klaar stond voor haar schoonmoeder en toch door haar mans kant van de familie op een vervelende manier werden behandeld, waardoor ondermeer hun zaak failliet ging.

Zelf heeft ze altijd alles over zich heen laten komen en uit haar angsten, zorgen en problemen niet.

Ik gaf het geneesmiddel Natrium chloride (homeopathsich bereid keukenzout)
De reactie was verbluffend. Ze plaste zich helemaal leeg, en heeft de hele eerste week ieder avond gehuild en met haar man gepraat.

Kortom alles wat ze zolang had “opgezout” kwam los en daarmee verdween ook haar eczeem, haar opvliegers en met de hoge bloeddruk ook haar tintelende vingers.

Voorbeeld 2 uit de praktijk
Een vrouw van 40 jaar heeft een heel erge hoge bloeddruk (180/100). Door klachten van een beklemd gevoel op de borst, maar ook een pijnlijk ademhaling bij de trap oplopen wed deze ontdekt. Voor een longontsteking werd ze toen ook nog behandeld met antibiotica. En tenslotte ontwikkelde ze in dezelfde tijd een eczeem op haar hoofdhuid. Deze werd met een zalf onderdrukt , maar dook later op een andere plek weer op.

Haar leven is tot nu toe niet gemakkelijk. In 6 jaar tijd heeft ze al 6 banen als psychologe gehad, Ieder keer staat ze na verloop van tijd weer aan de zijkant omdat een andere collega net weer beter is.

Daarvoor was ze directiesecretaresse. Deze baan vond ze benende haar niveau. Voelde zich een soort veredelde koffiejuffrouw.

Dat zaken net nooit lukken geldt ook voor haar relaties. Mijn leven bestaat uit telkens weer breuken.

Op grond van haar levensthema telkens meer niet je doel halen en op het laatste moment telkens falen ga ik Iridium.

Iridium bevindt zich in het periodiek systeem van de elementen net voor Platina. Het middel van de absolute top.

Binnen een maand is haar bloeddruk gezakt naar 140/80. Haar klachten van druk op de borst etc. zijn natuurlijk over en ook haar eczeem verdwijnt. Haar werkloze staat geeft haar minder stress en ze gaat werken aan haalbare doelen.

Voorbeeld 3 uit de praktijk
Een man van 40 jaar heeft 3 maanden eerder de ziekte van Lyme doorgemaakt. Hij had een duidelijke rode plek in de lies.

Een maand later tijdens een cursus ging alles langs hem heen, kreeg hij een soort opvliegingen, hartkloppingen, een hoge bloeddruk en voelde hij zich erg moe. Ook had hij klieren in de liezen.

Van de huisarts kreeg hij antibiotica, die echter niet echt hebben geholpen. Zijn werk als manager kan hij niet meer doen omdat met name zijn hartklachten blijven. Ook is hij psychisch erg snel van slag. Hij kan om niets huilen.

Van nature is hij een extreme doorzetter, die altijd zijn klussen met succes weet af te ronden en dat met name onder zware druk. Maar kort voor zijn ziek worden., liep dit een keer anders.

Hij deed een management cusrsus, waarbij hij de opdracht kreeg moeilijke problemen onder tijdsdruk op te lossen. En voor het eerst van zijn leven slaagde hij niet. En hoewel het maar een “spel’ was, heeft dit zijn zelfvertrouwen ernstig ondermijnd.

Als manager onder druk presteren past bij het geneesmddel Osmium (het zwaarste metaal wat we kennen). Al na de eerste keer wordt hij vrolijker en krijgt hij meer energie. Na een herhaling van het middel verdwijnen al zijn klachten en normaliseert zijn bloeddruk.

Eén antwoord op “Hoge bloeddruk (hypertensie)”

  1. hallo Rienk, goed je zojuist even te hebben gesproken ivm mijn aanvrage van de bewuste korreltjes. ik las jouw relaas over hoge bloeddruk, waarvoor ik destijds als eerste “klacht” bij jou kwam en vergeet nooit jouw primaire reactie “ ach dat zijn maar getalletjes” . dat het kennelijk nog altijd vooral gissen blijft naar onderliggende oorzaken verbaasd mij zeer. aangezien mijn bloeddruk nog altijd wat verhoogd is (met medicijnen gebruik zoals valsartan en hydrochl. thyazide) wil ik het daarover graag nog een keer met je hebben tijdens een consult, als je terug bent van een weekje er tussen uit.
    voor nu fijne week gewenst, Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud