Consulten algemeen

Net als bij een consult bij uw huisarts of specialist zal het gaan over uw klachten en problemen. Wel zal al snel blijken dat dit grondiger en diepgaander gebeurt. Dit kan zo ver gaan,dat er mensen zijn, die na afloop van een consult, aangeven beter te begrijpen, hoe ze hun problemen zelf kunnen aanpakken. En dat laatste is ook de bedoeling van de homeopathische behandeling. Consult en middel zijn beiden gericht op het ondersteunen en stimuleren van ons zelfherstellend vermogen.

In de gewone geneeskunde staat meestal uw klacht centraal en probeert de arts aan de hand van uw klachten tot een diagnose te komen. Dat betekent dat aan de hand een aantal door u aangegeven symptomen een diagnose zoals hooikoorts wordt gesteld. Bijvoorbeeld door de klachten jeukende en tranende ogen en niezen in het voorjaar.

Andere zaken, die niet bij de diagnose hooikoorts passen, worden over het algemeen niet gebruikt. Om de klachten tegen te gaan krijgt u dan een middel om deze klachten te onderdrukken. Kortom een gewoon geneesmiddel werkt wel, maar helpt vaak niet.

In een consult in mijn praktijk staat u als persoon centraal. Dat wil zeggen dat niet alleen de klachten en diagnose van belang zijn, maar ook wat de relatie is tussen u als persoon en de klachten.

Daarom wordt er aandacht besteed aan allerlei zaken die met uw klachten samenhangen. Bijv. wanneer zijn ze ontstaan, hoe ervaart u ze, wanneer worden ze erger, heeft u ze al eerder gehad etc.

Andere zaken die aan de orde komen, zijn eerdere klachten, algemene kenmerken zoals voedingsvoorkeuren, uw lichamelijke reacties op weersomstandigheden etc.

Maar vooral belangrijk blijft tegen welke problemen u in het leven aanloopt, zodat uit eindelijk deze geneesmethode, niet alleen helpt om verlichting van uw klachten te geven, maar u tegelijkertijd helpt om op een gezondere wijze in het leven te staan.

Nogmaals het consult en ook het homeopathisch middel, wat veelal voorgeschreven wordt, ondersteunen en stimuleren ons zelfherstellend vermogen, zodat van een werkelijke genezing van binnenuit gesproken kan worden.

In de praktijk betekent dit een consult ook langer duurt dan bij uw huisarts of specialist. De eerste keer zal in ieder geval een uur duren.

De eerste keer zal ik u wel het liefst willen zien, maar het kan zijn dat daarna niet altijd mogelijk is om naar de praktijk te komen. Het is dan mogelijk om het gesprek telefonisch te voeren. Tel 0346-214152

Maar ook via de computer (skypen). Het is dan ook mogelijk elkaar te zien met behulp van een webcam. Mijn skypeadres is: rstuut.

Tenslotte ook via Email: rienkstuut@me.com