Bibliotheken

Deze links verwijzen naar homeopathsiche bibliotheken die online zijn te bereiken.

Zelf ben ik beheerder van de homeopathische collectie in Nederland, die als bijzondere collectie gehuisvest is in de bibliotheek van de Rijksuniversiteit van Utrecht (De Uithof).

De collectie  is natuurlijk slechts een klein onderdeel van de zeer grote collectie.

Wanneer u boeken wilt lenen heeft u een lenerspas nodig (€ 50, – per jaar, maar gratis voor studenten en mederwerkers van de universiteit). Daarmee kunt u natuurlijk ook de andere boeken lenen.

Ik heb aan de homeopathische collectie het trefwoord “homeopathie” laten toekennen, zodat de boeken van de collectie gemakkelijk te vinden zijn.

De laatste link van het rijtje verwijst naar de website van ECH (European Committee for Homeopathy). Daar staat een online gids (IGHDR) met informatie van zeer veel bibliotheken over de gehele wereld. Ook bibliotheken, die hun collectie nog niet online toegankelijk hebben gemaakt.

Bibliotheek Rijksuniversiteit van Utrecht (homeopathische collectie)
‘The homeopathic collection is situated in the University Library of Utrecht. All books and journals can be found in the calalogue by “search homeopathy”.

CAMLIS –  Complementary and Alternative Medicine Library and Information Service
Collection of the  Royal Hospital of Integrative Medicine in London

Homöopathische Bibliothek Hamburg (HBH) and Europäische Bibliothek für Homöopathie Köthen(EBH)
Collobaration of two libraries. In Köthen Hahnemann, the founder of Homeopathy, spend an important periode of his life.

Library of Julian Winston (1941-2005) in New Zealand.
PDF with journal and books on website.

The International Guide on Homeopathic Documentation Resources (IGHDR) of the ECH which gives extensive information about libraries all over the world.