Over Mij

Na het afsluiten van mijn studie Medicijnen in Utrecht in 1983 heb ik aansluitend mijn opleiding als homeopathisch arts bij de SHO (Stichting Homeopathische Opleidingen) gedaan.

Daarna heb in het kader van mijn vervangende dienst een aantal jaar gewerkt aan de Rijksuniversteit van Utrecht bij Roel van Wijk, Wilbert Linnemans en Fred Wiegant. In deze periode was ik betrokken bij het onderzoek naar allerlei vormen van alternatieve geneeswijzen.

Sinds 1987 ben ik werkzaam als homeopathisch arts. Ik heb mede aan het begin gestaan van het homeopathisch artsencentrum in Utrecht dat is uitgegroeid tot het grootste homeopathische centrum in Nederland. Vanaf 2001 heb ik besloten om in mijn eigen praktijk in Groenekan te gaan werken.

Op homeopathisch terrein heb ik, naast mijn gewone werk als arts, bijdragen geleverd aan de boeken van jan Scholten (Homeopathie en mineralen en Homeopathie en de Elementen) en meerdere andere artikelen voor bladen zoals SSC en Homoeopathic Links. Ook geef ik al 20 jaar les in binnen en buitenland aan artsen en niet artsen.

Een andere werkzaamheid is sinds een groot aantal jaren het beheren van de homeopathische collectie in de Universiteitsbibliotheek van Utrecht.

Sinds een aantal jaar heb ik een kleine tak van mijn praktijk gevestigd in het dorp Nes op het Waddeneiland Ameland.

Ook werk ik in een dagdeel in de week in het hartje van Utrecht met uitzicht op de Dom. Het van Praag Instituut (Springweg 7) is de plek waar ik in 1987 ben begonnen.