Lezingen

Lezingen en Lessen in 2013/2014

Een eigentijds Licht op de Homeopathische Geneeswijze.

Genezing in harmonie met de natuur.

Dinsdag 19 november om 19.30

Centrum de Roos (PC Hooftstraat 183, Amsterdam)

Heksenkruiden, middelen tussen licht en donker.

Woensdag 22 januari om 19.30

Centrum de Roos (PC Hooftstraat 183, Amsterdam)

Genezing in harmonie met de natuurwetten

Vanuit een drietal invalshoeken, die elkaar aanvullen en nieuwe inzichten opleveren, wordt de werking van de homeopathische geneeswijze uitgelegd.

Deze invalshoeken zijn de homeopathie zelf, de natuurwetten zoals verklaard in de Graalsboodschap en tenslotte de nieuwste kennis van de huidige natuurwetenschappen.

We zullen tijdens deze lezing ontdekken dat met deze nieuw verkregen inzichten, problemen die voordien nog niet goed begrepen konden worden, diepgaand aangepakt kunnen worden.

Aan de hand van een aantal bijzondere praktijkervaringen wordt duidelijk hoe, met de kennis van eerdergenoemde natuurwetten, genezing met behulp van homeopathische middelen plaatsvindt.

Daarvoor dienen we enerzijds de genezende krachten die in de stof van mineralen, planten, dieren etc. besloten ligt te begrijpen en anderzijds de mens en zijn problemen vanaf het moment van geboorte.

Om dit duidelijk te maken wordt ingegaan op de achtergronden van ziektes en homeopathische middelen, en hoe deze middelen, juist door hun bereidingswijze, het veelvuldig schudden en verdunnen, kunnen helpen bij een scala aan lichamelijke en psychische problemen.

Een lezing voor en ieder die meer wil weten over ziekte en gezondheid, zwangerschap en geboorte, homeopathie, de natuur en zijn wetten en hoe we laatstgenoemde beter kunnen begrijpen, zodat we haar voor onze genezing kunnen benutten.

Heksenskruiden, middelen tussen licht en donker.

De heksen worden vaak in gedeeld in witte en zwarte heksen. En ook de door hen gebruikte middelen, die vooral uit de familie van de nachtschades stammen, laten deze beide kanten zien. In de lezing zullen deze kanten van ons bestaan belicht worden en ook welke hulp de heksenkruiden ons nog altijd kunnen bieden.

Ook in deze lezing wordt dit gedaan aan de hand van de homeopathische praktijk, inzichten uit de Graalsboodschap en uit de laatste wetenschappelijke inzichten uit de biologie.

Middelen die aan bod zullen komen zijn ondermeer Belladonna, Hyoscyamus, Datura stramomium, en Mandragora.

De specifieke lichte en donkere kanten van deze middelen komen aan de orde en ook hoe zij kunnen helpen beide aspecten in ons zijn te integreren. Want licht blijkt soms donker te zijn en donker licht.

Les aan artsen

Naast deze publieke lezingen geeft ik op 15 september 2013 op landgoed :De Horst” in Driebergen een lezing aan collega artsen genaamd;”Equisetum, een bijzondere oude en sterke plant”.

Les aan therapeuten

Tenslotte geef ik op 22 novemer 2013 in de Akademie voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal een dag les over het onderwerp “Planten in de homeopathie”.