home

Sinds kort bent u niet alleen welkom op mijn praktijk voor Homeopathie en Algemene Geneeskunde op de Groenekanseweg 172, 3737 AK Groenekan (een plaatsje op fietsafstand van Utrecht), maar ook op de Springweg 7, 3511 VH In Utrecht. Een sfeervolle plek, waar ik in 1987 begonnen ben met mijn praktijk.

Op afspraak is het ook mogelijk om op de Burgemeester Waldaweg 12 te Nes op Ameland een afspraak te maken. Voor alle adressen ben ik bereikbaar op 0346-214152. Zie ook Contact.

Algemene informatie over het verloop van een consult en de kosten vindt u onder Consulten.

Omdat ik aangesloten ben bij de AVIG/ VHAN (artsenvereniging voor homeopathie) worden mijn consulten door de meeste verzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed. Consulten zijn ook mogelijk via Skype (adres: rstuut) of telefonisch (0346-214152).

Onder Homeopathie vindt u een nieuw artikel over “Homeopathie en de Reguliere Geneeskunde“, waarbij ik pleit voor een brug tussen beide richtingen. In mijn praktijk zijn beide richtingen dan ook niet te scheiden en zult u ook algemeen geneeskundig advies krijgen.

Ook nieuw op mijn website is een artikel over de homeopathische behandeling van hoge bloeddruk. Er wordt geschat dat één op de vijf mensen, hier last van heeft, waarbij bij 90- 95 % geen duidelijke oorzaak wordt gevonden.

Minstens een zo groot probleem is obesitas (overgewicht). Meer dan 50% van de volwassenen in ons land heeft hier last van. In mijn artikel zult u verrassende nieuwe inzichten aantreffen.

Ook over andere onderwerpen kunt u daar lezen, met voorbeelden uit de praktijk als verduidelijking. Regelmatig zult u hier nieuwe artikelen aantreffen.

Dit jaar geef ik op meerdere plaatsen Lezingen. Ik sta open voor uitnodigingen, wanneer u een lezing wilt organiseren over homeopathie en algemene geneeskunde.
Een voorbeeld is de lezing voor de patiënten vereniging voor Lichen Planus.
Om meer over mij te weten te komen kunt u bij “Over mij” lezen, dat ik al zeer lang werkzaam ben als arts, medeoprichter ben geweest van het grootste centrum voor Homeopathie in Nederland, nascholing geef in binnen – en buitenland, bij onderzoek ben betrokken en tenslotte beheerder ben van de Homeopathische collectie in de Universiteitsbibliotheek in Utrecht.
Vragen? Mail mij op rienkstuut@me.com of telefonisch 0346-214152